19 ting du bør vide om makeup pensler

19 ting du bør vide om makeup pensler

5. januar 2021 Slået fra Af Mads
 1. Tætheden af hår i børsten på din makeup pensel er afgørende i forhold til hvor meget produkt der påføres ad gangen. Vælg derfor en tæt børste når du ønsker at makeuppen skal være dækkende og en børste med mere adspredte børstehår for et tyndere lag makeup og derved mere udtoning i farverne.
 2. Makeuppensler fås både med syntetiske og naturlige hår. Børster med naturlige hår er ofte dyrere end børster med syntetiske hår.

 3. Før i tiden havde man svært ved at lave bløde hår af syntetisk materiale og pensler med bløde hår var derfor ofte lavet af naturlige materialer. I dag kan du sagtens få supergode bløde børster af syntetiske materialer.

 4. Et øget fokus på dyrevelfærd har fået flere brands til kun at producere pensler med syntetiske hår.

 5. Der kan være kemikalie og farverester i nye makeup pensler, og det kan derfor være en god ide af vaske dem, inden de tages i brug.

 6. Lad ikke dine pensler ligge og rode i en beskidt makeuppung. Er en makeup pung alligevel den eneste løsning, så giv dem deres egen rene makeup pung. Der findes penalhuslignende tasker nøjagtigt til dette formål.

 7. Undgå at have dine pensler stående fremme på badeværelset, her vil de opsamle uhensigtsmæssigt meget fugt og bakterier.

 8. I pensler og børster som bruges dagligt opsamles løbende skidt i form af gammel makeup, døde hudceller og bakterier fra hudoverfladen. Derfor er makeup pensler de rene bakteriebomber, hvis ikke at de rengøres ofte.

 9.  Urenheder, eksem og andre irritationer i huden i ansigtet kan være forårsaget af beskidte pensler. Oplever du disse urenheder, så giv huden en pause og få vasket dine pensler.

 10. Beskidte og fedtede pensler hvor hårene klumper sammen gør det sværere at lægge en flot og jævn makeup.

 11. Når du skal vaske dine børster og pensler, så vær altid opmærksom på, at der ikke løber vand og sæbe ned i skaftet og derved kan opløse limen der holder børstehårene på plads.

 12. For at holde børstehovederne gode og rene bør du vaske dine pensler én gang om ugen, hvis du bruger dem dagligt eller hver anden uge, hvis du kun bruger dem en gang imellem.

 13. Makeup og skidt vaskes let af børster ved brug af en mild shampoo. Sidder der meget skidt i børstehovedet, så kan håndsæbe også bruges. Vær dog opmærksom på af det kan tage længere tid at vaske alt sæbe ud af børstehovedet. Brug altid en parfume fri shampoo eller sæbe.

 14. Vask altid børstehovederne forsigtigt og undgå at tvære børstehårene i processen.

 15. Vask indtil at vandet der løber fra penslerne er klart og rent. Dette er din garanti for at børsten er helt fri for gamle makeup rester og skidt.

 16. Når børsterne lægges til tørre, undgå at stille dem oprejste, så der løber vaand ned i skaftet. Læg dem i stedet fladt på et håndklæde og hvis det er muligt, så må de gerne ligge på en let skrå overflade med hovederne nedad.

 17. For en hurtig rens af dine makeup pensler, brug et renseprodukt som er lavet til formålet. Spray produktet direkte på børstehovedet og tør efter med håndklæde eller serviet.

 18. Makeup børster af høj kvalitet kan, hvis man løbende holder dem rene og i øvrigt passer på dem holde i mange år.

 19. Du kan købe dine makeup pensler separat, men der er ofte penge at spare hvis du køber dem som et sæt.

Læs mere her