Sikkerhed på arbejdet med hjertestarter

27. december 2021 Slået fra Af Mads

Du kan sørge for at din arbejdsplads fokusere på sikkerheden på arbejdspladsen, så det giver tryghed for alle medarbejderne! Det styrker trygheden for eventuelle medarbejdere, som kan falde om på arbejdspladsen, hvor der kan være mangel tid. Den kostbare tid der spares ved at anskaffe en hjertestarter til arbejdspladsen, kan redde dine medarbejderes liv, når det pludselig gælder en nødsituation. Ydermere påviser det også at arbejdsgiveren tager et ansvar, for at skabe sikkerhed på arbejdspladsen. Der forskellige slags af virksomheder, som der kan benyttes til virksomheder uanset størrelse og lokale opsætning. 

De forskellige former for hjertestartere befinder sig i forskellige prisklasser, men er ligeså effektive og driftssikre, da de skal leve op til kravene om hjertestartere og forøge sikkerheden på arbejdspladsen. 

Når der benyttes hjertestartere behøves, der ikke yderlig en længere uddannelse for at benytte dette. Hos Førstehjælpsshoppen tilbydes derfor flere forskellige hjertestartere efter det behov, som der vægtes. Dette kan både være et behov for hjertestartere til voksne, men også til børn. 

Et hjertestarterkursus

Det anbefales dog det at få dine medarbejdere til at tage et mindre kursus for at kunne bruge hjertestartere på bedste vis og den mest hensigtsmæssige måde. Under det tilvalgte kursus, kommer der til at være en passende hjertestarter, som den der er valgt til virksomheden. 

Under et hjertestarterkursus tages der højde for at medarbejderne kan redde en kollega, hvis personen får et astmaanfald, hjertestop, diabetes-chok eller et pludseligt hjertestop. 

Et grundkursus i førstehjælp med en hjertestarter, læres der hurtigt og korrekt førstehjælp i de kritiske minutter, inden ambulancen er fremme. 

Det som man bl.a. kommer ind på under et grundkursus omkring kroppens anatomi, kredsløb og livsvigtige organer. 

Derudover kommer dine medarbejdere til at forstå symptomerne på hjertestop og blodpropper i hjertet og hvilke årsager der er til dette. Det er ofte at kursus tager udgangspunkt i realistiske øvelser, efter der er undervist i det teoretiske. På kursuset er det vigtigt at dine medarbejdere finder tryghed i at benytte en hjertestarter, så de føler sig trygge i at bruge hjertestarter udstyret i en akut situation.